OVER ONS

“Deze vier gasten weten met opzwepend eigen werk en stampende covers iedere kroeg en feesttent op z’n kop te zetten. Feest gegarandeerd!”.

Een gezamenlijke passie voor rock ’n roll betekent in 2010 het begin van Ritn Ditn. Al gauw wordt duidelijk dat er niets mooier is dan eigen teksten schrijven in Veluws dialect! Dit in combinatie met pakkende covers blijkt een perfecte formule te zijn! Pompende beats, stampende baspartijen en mappende gitaren vormen de solide basis van de Gelderse rock ’n roll machine. Gooi er een opzwepende zanglijn overheen en je hebt het recept voor onvervalste ‘Ritn Ditn rock ’n roll’.

Inmiddels zijn er meerdere albums verschenen. Het debuutalbum “Hu He” (2012) is uitgegroeid tot een begrip. Niet lang daarna kwam de cd-single “Niekark 600” (2013) uit. In mei 2016 is het tweede studio-album “Onder De Duum” verschenen. In diezelfde maand is het televisieprogramma “Deurdonderen” van Omroep Gelderland & RTV Oost uitgezonden waar Ritn Ditn aan deel nam. Tijdens deze opnames is ook het nummer “Omdat iedereen ok vreten mot” uitgebracht, dat onder leiding van ex-Normaal gitarist Jan-Wilm Tolkamp is geproduceerd. In de zomer van 2018 verscheen vervolgens de single “Full Pull“, een nummer over tractorpulling dat ’thuis’ in de oefenruimte is opgenomen.

In november 2020 vierden de heren hun 10-jarig jubileum. Vanwege corona gingen de geplande festiviteiten helaas niet door. Wel was er een concert via livestream op online-kanalen en regionale televisie. Ondertussen in 2023 druppelen de optredens weer binnen en is het landelijke radiodebuut een feit! In april stond de band namelijk live in de studio bij ‘Ook Goeiemorgen’ op Radio Veronica.


Ritn Ditn is:

Wouter – Zang
Frits – Bas
Edwin – Gitaar
Hans – Drums