OVER ONS

“Deze vier gasten weten werkelijk iedere kroeg, plein of feesttent op z’n kop te zetten! Feest gegarandeerd!”

De onderlinge passie voor rock ’n roll betekent in 2010 het begin van Ritn Ditn. Eigen werk in Veluws dialect in combinatie met pakkende covers in het straatje van AC/DC, Status Quo en Normaal blijkt inmiddels al bijna 15 jaar een succesformule te zijn! Pompende beats, stampende baspartijen en mappende gitaren vormen de solide basis van deze strakke Niekarkse rock ’n roll machine. Gooi er een opzwepende zanglijn overheen en je hebt het recept voor een ongeëvenaarde portie rock ’n roll!

Inmiddels zijn er meerdere albums verschenen. Het debuutalbum “Hu He” (2012) is uitgegroeid tot een begrip. Niet lang daarna kwam de cd-single “Niekark 600” (2013) uit. In mei 2016 is het tweede studio-album “Onder De Duum” verschenen. In diezelfde maand is het televisieprogramma “Deurdonderen” van Omroep Gelderland & RTV Oost uitgezonden waar Ritn Ditn aan deel nam. Tijdens deze opnames is ook het nummer “Omdat iedereen ok vreten mot” uitgebracht, dat onder leiding van ex-Normaal gitarist Jan-Wilm Tolkamp is geproduceerd. In de zomer van 2018 verscheen vervolgens de single “Full Pull“, een nummer over tractorpulling dat ’thuis’ in de oefenruimte is opgenomen.

In november 2020 vierden de heren hun 10-jarig jubileum. Vanwege corona gingen de geplande festiviteiten helaas niet door. Wel was er een concert via livestream op online-kanalen en regionale televisie. Ondertussen druppelen de optredens weer binnen en is het landelijke radiodebuut een feit! In april 2023 stond de band namelijk live in de studio bij ‘Ook Goeiemorgen’ op Radio Veronica.

Begin 2024 zijn de opnames van nieuwe nummers in de studio gestart. Op 1 april is vervolgens de single ‘Boerenmaondag’ verschenen; een regelrechte meezinger over ‘de mooiste maondag van ’t jaor’. De rest van de nummers worden momenteel verder uitgewerkt, opgenomen en naar alle waarschijnlijkheid later dit jaar uitgebracht op de welbekende digitale kanalen! Stay tuned…


Ritn Ditn is:

Wouter – Zang
Frits – Bas
Edwin – Gitaar
Hans – Drums