OVER ONS

Vier jongens van de Veluwe weten met opzwepend eigen werk, verweven met stampende covers iedere kroeg, feesttent of andere locatie op z’n kop te zetten.

Een gezamenlijke passie voor rock ’n roll betekent in 2010 het begin van Ritn Ditn. Al gauw wordt duidelijk dat er niets mooier is dan eigen teksten schrijven in Veluws dialect! Dit in combinatie met bekende covers blijkt een perfecte formule te zijn! Pompende beats, stampende baspartijen en mappende gitaren vormen de solide basis van de Gelderse rock ’n roll machine. Gooi er een opzwepende zanglijn overheen en je hebt het recept voor onvervalste Ritn Ditn rock ’n roll.

Inmiddels zijn er diverse albums van Ritn Ditn verschenen. Het debuutalbum “Hu He” (2012) is uitgegroeid tot een begrip. Niet lang daarna kwam de cd-single “Niekark 600” (2013) uit, die speciaal geschreven is voor het 600-jarig bestaan van de stad Nijkerk, thuisbasis van Ritn Ditn. In mei 2016 is het lang verwachte tweede studio-album “Onder De Duum” verschenen. In diezelfde maand is het televisieprogramma “Deurdonderen” van Omroep Gelderland & RTV Oost uitgezonden waar Ritn Ditn aan deel nam. Tijdens deze opnames is ook het nummer “Omdat iedereen ok vreten mot” verschenen, dat onder leiding van ex-Normaal gitarist Jan-Wilm Tolkamp is uitgebracht. In de zomer van 2018 kwam de single “Full Pull” uit; een nummer over tractorpulling dat ‘thuis’ in de oefenruimte is opgenomen.

In november 2020 vierden de heren hun 10-jarig jubileum. Vanwege de coronapandemie gingen de geplande festiviteiten helaas niet door. Wel was er een coronaproof-concert via livestream op online-kanalen en regionale tv. Zodra het weer enigszins mogelijk is zal het jubileum uiteraard volgas worden ingehaald. Ondertussen biedt deze stille periode wel weer perspectief om nieuw werk te componeren. Achter de schermen wordt hard gewerkt om snel weer op de planken te kunnen staan met nieuw werk!

Ritn Ditn is:

Wouter – Zang
Frits – Bas
Edwin – Gitaar
Hans – Drums